Minder afval dankzij mij

OBS Garmerwolde doet mee het project ‘Minder afval dankzij mij’. Het project ‘Minder afval dankzij mij’ is bedoeld voor basisscholen in en om Groningen. Ze krijgen lessen over milieu, afval en opruimen van zwerfafval in de schoolomgeving.

Op 8 maart kwamen de milieustewards Kars Ottens en Wally Schepers van de Gemeente Groningen op school om te vertellen over hoe we goed met afval moeten omgaan. Het doel van deze les was om kinderen uit Garmerwolde bewust te maken wat er gebeurt als je afval zomaar op straat gooit. De milieustewards vertelden over wat ze vroeger tijdens hun werk als vuilnisman allemaal tegenkwamen. ‘’Het was opmerkelijk hoeveel kinderen het afval van snoep en boterhammen langs de snoeproutes, van school naar de snoepwinkel, op straat gooiden’’. Sinds 2008 zijn Kars en Wally als milieustewards aan het werk en doen er alles aan om de bewustwording van het gevaar van zwerfafval bij kinderen te vergroten. ‘’Stel dat als het snoep in bankbiljetten gewikkeld zou zijn, zou er geen papier meer op straat te vinden zijn.”

29 maart komt er een vervolg op het bezoek van de milieustewards en krijgen de leerlingen nog een les over afval en is er een zwerfafvalopruimactie. Ook gaan de leerlingen onder begeleiding van een Groningse kunstenares, Maria Koijck, aan het werk met het maken van een kunstwerk van zwerfafval. Aan het einde van de dag worden de leerlingen op de foto gezet. Deze foto wordt geplaatst op 1 van de vuilniswagens van de Gemeente Groningen.